Connect with us

Povești Terapeutice

Viermișorul Merlin

A fost odată un viermișor pe nume Merlin, care trăia într-un tufiş verde, luminos și luxuriant. El a fost acolo din copilărie unde a învăţat să se cațere, să se ascundă de ploaie pe frunzele tufișului și unde putea mânca și savura cele mai gustoase plante.

Într-o zi el a început să simtă că trupul său a crescut şi a crescut, picioarele sale s-au făcut mai mari. El a observat că, atunci când alte omizi creșteau, acești viermi se puneau brusc a face o casă, o casă care era ca un pat rotund, ţesut şi tricotat. Și nu își explica de ce făceau acest cuib, în care se băgau și se închideau complet. Rămâneau blocați pentru o lungă perioadă de timp, îi privea fără a putea calcula cât de mult stăteau acolo. Apoi, brusc, îi vedea ieșind transformați.

– Ce surpriză, acum nu mai sunt viermi, acum pot zbura!, a exclamat el râzând.

Merlin a început să își facă griji pentru ceea ce i se va întâmpla, pentru schimbările ce urmau. El se gândea şi punea la îndoială că va reuși.

– Cum voi reuşi să-mi schimb aspectul? murmura preocupat. Nu-mi place această schimbare! Vreau să continui așa cum știu, cu lucrurile pe care le fac și-mi par distractive!

Într-o zi, pe când mănca o frunză foarte suculentă, a venit un fluture cu aripi foarte mari, în culori strălucitoare, cu care a început să vorbească despre modul în care i-au fost create aripile.

Așa că, fluture la întrebat: – Îți mai amintești cum a fost atunci când te-ai născut şi erai decât o mică larvă?

– Da! strigă Merlin, eram mic și nu puteam să merg mult, picioarele mele erau scurte şi eram foarte fragil.

– Şi cum ai devenit aşa cum ești acum? întreabă fluturele.

– Ei bine, am mâncat multe frunze, am făcut multe exerciții urcând și coborând pe plante şi asta ma ajutat să cresc şi să fiu puternic.

În timp ce Merlin povestea, își amintea cum câteodată era surprins că organismul său se modifica. Își amintea că, cu fiecare schimbare, era capabil să facă lucruri noi. Asta a crezut și atunci când picioarele lui au crescut şi a avut puterea de a urca mai sus şi mai rapid. Când trupul i sa alungit, el putea ridica frunzele și ajuta pe alți viermi mai mici, uneori îi transporta pe spate.

Fluture mișcânduși antenele i-a spus: – Vrei să-ţi spun visul minunat al creării de aripi?

– Da, sigur! ia spus Merlin, cu curiozitatea şi intriga de a şti ceva nou.

Ei bine, într-o zi începi a mânca şi a mânca pâna te vei face mare şi apoi vei țese, așa cum ai văzut că fac alţi prieteni, o casă, foarte confortabilă şi specială, în care tot ceea ce ești tu acum va avea multe schimbări. Când casa aceasta, numită „cocon”, este completă, te bagi acolo şi ceea ce corpul tău știe, începe a produce schimbarea. Tot corpul devine un lichid de viaţă, şi apoi, încetul cu încetul se formează diferitele părţi, picioarele fine și subțiri, corpul mai lung și cu inele, antenele şi, cu timpul, aripile mari și frumos colorate.

În timp ce fluturele îi povestea, viermișorului Merlin se imagina cum se va schimba corpul său în cocon şi se întreba: care fi culoarea aripilor lui? Auzind povestea spusă de fluturaș a recunoscut toată înţelepciunea deținută în natură. El a fost surprins să ştie că ce a fost până acum putea să găsească altă modalitate de a fi şi simţea forţa interioară care îl conducea să intre în proces. El a spus:

– Poate că nu ştiu acum culorile pe care le voi avea, dar ştiu că trupului meu îi va crește aripi şi voi descoperi ceea ce se simte zburând!

Își imagina, ca într-un desen în mintea lui, noile lui picioare subţiri, se gândea la corpul ce-l va avea şi la noile lui antene, și simți multă plăcere să se gândească la îngrijirea şi rigoarea cu care avea să găzduiască aripile sale mari pentru a se potrivi în cocon şi apoi să le poată extinde.

A realizat că schimbarea implica învăţarea și descoperirea de lucruri noi, credea că trebuie să investigheze cea mai bună poziţie pentru a-și pune picioarele în timp ce zbura, de exemplu. Se gândea la toate delicatesele pe care ar trebui acum să înveţe să le mănânce.

De asemenea i-au apărut multe întrebări interesante: Unde va dormi de acum, că va avea aripi mari? Ce se va întâmpla dacă va fi udat de ploaie? Şi în același timp ce își punea aceste întrebări, fascinaţia ce angajează schimbarea creștea în inima lui.

Fluturele ia spus: – Ce credezi că se va întâmpla după ce îți vei crea noul corp? Într-o clipă vei rupe coconul şi vei putea ieși pentru prima dată, vei putea deschide aripile, le vei întinde şi vei simți că atunci când le miști vântul te va ridica și vei zbura sus, atât de sus încât vei ajunge pâna la nori.

Merlin își imagina ce minunat poate fi să te poți desprinde de la sol şi să zbori, şi aştepta cu mare nerăbdare momentul potrivit care-i va arăta că toate modificările au început, și el se va putea apuca să construiască acasa-cocon, unde se va produce schimbarea.

Mulțumi fluturașului pentru învățămintele despre propriul corp şi se bucură de toate schimbările ce vor urma!