Connect with us

Povești Terapeutice

Viitorul rege al junglei

Într-o zi maimuța, reprezentantul junglei ales de restul animalelor, convocă o întâlnire pentru a lua o decizie foarte importantă.
– Dragi prieteni, ne-am adunat astăzi aici pentru a ne alege viitorul rege al junglei! Ştim cu toții că leul este regele animalelor, dar astăzi ne confruntăm cu o situație fără precedent! Avem de ales între trei frați lei…spuse îngrijorată maimuța.
– Şi toți trei sunt puternici!…adaugă elefantul.
– Atunci ce ne facem? Pe cine alegem? Cui îi vom da ascultare?…. se auzeau voci din mulțime!
– Așa este oameni buni, o junglă nu poate avea trei regi! Dar nici noi nu putem să ne luptăm între noi pentu a demonstra cine este mai puternic … spuse unul dintre lei!
După mai multe sfătuiri între toate animalele, maimuța luă cuvântul pentru a comunica concluzia la care au ajuns.
– Am luat o decizie simplă pentru a rezolva această problemă! spuse maimuța. Pentru a afla care va fi regele junglei, cei trei frați lei trebuie să urce pe cel mai înalt munte al junglei, iar cel ce va reuși să ajungă până sus, va fi câștigătorul!
Provocarea a fost acceptată și cei trei frați lei porniră la drum.
A început primul leu a escalada, dar după puțin timp alunecă istovit la poalele muntelui. Încercă și cel de-al doilea, dar fără sorț de izbândă. Datorită condițiilor foarte dificile de a escalada muntele, nici cel de-al treilea leu nu reuși să urce muntele!
Animalele junglei, dezamăgite de rezultat, spuse într-un glas:
– Dacă toți trei au eșuat, care va fi regele junglei?
Un vultur bătrân și înțelept, prezent la reuniune, ceru voie să ia cuvântul:
– Ştiu cine va fi viitorul rege al junglei! spuse vulturul.
– Cum așa? Care va fi acela? se auzeau strigăte din mulțime.
– E simplu! spuse vulturul. Am zburat deasupra leilor și am auzit ce au spus ei în timp ce se rostogoleau spre poalele muntelui!
Primul leu a spus: „Munte, m-ai învins!”
Cel de-al doilea leu a spus: „Munte, m-ai învins!”
În timp ce, cel de-al treilea leu a spus: „Munte, în acest moment m-ai învins, dar tu ai ajuns la înălțimea ta finală, iar eu încă mai am de crescut!”
– Diferența este că, adaugă vulturul, cel de-al treilea leu a avut atitudinea unui învingător! Şi-a recunoscut înfrângerea din momentul respectiv, dar nu a renunțat și știe că va veni timpul când va fi mai puternic și pregătit să facă față acestei provocări! El este pregătit să fie viitorul rege al junglei!

MORALA: Dacă la un moment dat, problemele par să te copleșească, nu te ba bătut! Poate că nu ești pregătit în acel moment să faci față cu bine respectivei probleme, dar evoluând și acumulând experiență, poți să treci cu bine peste orice!