Connect with us

Povești Terapeutice

Trandafirul alb şi stima de sine

Într-o grădină plină cu boscheţi, printre ierburi înalte şi buruieni, a răsărit parcă de nicăieri, un superb trandafir. Era alb ca zăpada, petalele sale păreau de catifea, iar roua dimineţii strălucea pe frunzele lui precum nişte cristale atent şlefuite.

El nu se putea vedea, aşa că nu ştia cât era de deosebit faţă de plantele din jurul său.

Peste el au trecut câteva zile de înflorire şi a început uşor-uşor să se ofilească, neştiind că în jurul lui toţi îi admirau perfecţiunea, parfumul lui, catifelarea petalelor, armonia sa. Nu şi-a dat seama că cei ce îl vedeau, aveau doar laude pentru el. Buruienile ce îl înconjurau erau fascinate de frumuseţea lui,  învăluite de aroma şi eleganţa acestuia.

Într-o zi caldă şi însorită, o fată se plimba prin gradină admirând peisajul oferit de Mama Natură şi, deodată, a văzut trandafirul alb ce a început să se ofilească, într-o parte uitată a grădinii.

  • Nu a plouat de zile întregi , se gândi ea. Dacă va rămâne aici, până mâine va muri. Îl voi lua acasă şi îl voi pune în cea mai frumoasă vază a mea!

Şi aşa a făcut. Cu toată dragostea a pus trandafirul în apă, într-o frumoasă vază colorată, pe care a aşezat-o la fereastră.

  • O voi lăsa aici, se gândi ea. Aşa lumina soarelui va mângâia petalele trandafirului.

Ceea ce tânăra nu ştia, este că reflexia în geam i-a arătat trandafirului o imagine a lui de care nu era conştient.

  • Acesta sunt eu? se întrebă surprins trandafirul şi pică pe gâ

Uşor-uşor frunzele sale, înclinate spre pământ, s-au îndreptat şi au început să se uite din nou spre soare şi încet-încet şi-a recăpătat silueta elegantă. Când s-a refăcut complet, privindu-se în geamul ferestrei, a văzut o frumoasă floare.

  • Uau! Până acum nu mi-am dat seama de cine sunt! Cum am putut să fiu atât de orb?

Trandafirul a descoperit că şi-a petrecut zilele fără să aprecieze propria frumuseţe, fără să se vadă cu ”ochi buni” pe el însuşi şi fără a afla cine era cu adevărat! Credea că şi el este o plantă urâtă, chiar dăunătoare, precum cele ce îl înconjurau.

Dacă vrei să şti cine eşti cu adevărat, nu lăsa să te influenţeze ce vezi în jurul tău şi uită-te mereu în inima ta!

Sponsorul acestui site

Constructie site web la pret accesibil