Connect with us

Povești Terapeutice

Broasca țestoasă și iepurele

cursaÎn lumea animalelor trăia un iepure foarte mândru și orgolios, care nu a încetat niciodată să proclame că el este cel mai rapid și să se laude în fața broaștei țestoase care era foarte lentă.

– Hei, Broscuțo, nu alerga atâta că oricum nu vei ajunge la obiectivul tău! spunea iepurele râzând de broasca țestoasă.

Într-o zi, broasca țestoasă a venit cu un pariu neobișnuit la iepure:

– Sunt sigură că te pot învinge într-o cursă.

– Pe mine? întrebă mirat iepurele.

– Da, da, pe tine … răspunse broasca țestoasă. Să pariem și să vedem cine va câștiga cursa.

Iepurele, intrigat, a acceptat pariul.

Așa că, toate animalele s-au adunat pentru a urmări cursa. Bufnița a anunțat punctele de plecare și de sosire, și fără alte formalităti au început cursa în mijlocul neîncrederii din partea publicului.

Abil și foarte încrezător în forțele proprii, iepurele a lăsat broasca țestoasă să profite de un avantaj și a mai stat puțin, râzând de ea. Apoi, el a început să fugă rapid și a depăsit broasca țestoasă care mergea încet, dar constant. S-a oprit doar la jumătatea distanței, pe o pajiște verde luxuriantă, unde a decis să se odihnească înainte de a încheia cursa. Acolo a adormit în timp ce broască testoasă a continuat să meargă, pas cu pas, încet, dar fără oprire.

Când  iepurele s-a trezit, a văzut cu groază că broasca era la o scurtă distanță de linia de sosire. A început să fugă cu toată puterea lui, dar era prea târziu: broasca țestoasă a ajuns la final și a câștigat cursa!

În acea zi iepurele a aflat, printr-o mare umilire, că nu trebuie niciodată să radă de ceilalți. De asemenea, el a aflat că prea multǎ mândrie și excesul de încredere în sine este un obstacol în calea realizării obiectivelor noastre.

Sponsorul acestui site

Constructie site web la pret accesibil